555

Раді вітати Вас на блозі 9-Б класу та бажаємо вам гарного настрою :)

неділю, лютого 04, 2018

Як не захворіти на кір

Заразитися кором можна, навіть просто зайшовши в приміщення, в якому за кілька годин до того перебував хворий. Клінічні прояви розвиваються через 1-2 тижні після зараження вірусом кору. Хвороба починається з різкого підйому температури тіла до 39-40 градусів, збільшуються лімфовузли, виникає кашель і нежить. Головна ознака кору - це рожева висипка, яка з'являється на шкірі на 2-4 день хвороби і тримається близько тижня. Спочатку вона покриває область обличчя, голови та шиї, потім поширюється на тіло, руки і ноги.

Кір - це гостра вірусна інфекційна хвороба, яка передається повітряно-крапельним шляхом при розмові, кашлі та чханні. Незважаючи на те, що проти нього вже давно існує вакцина, кір залишається однією з основних причин смертей дітей маленького віку. Для інфекції характерна майже 100 % сприйнятливість.

1. Як уникнути захворювання?

Негайна вакцинація дітей і дорослих, які не отримали двох щеплень. Якщо ви, або ваша дитина невакциновані і ви підозрюєте, що могли контактували з потенційно хворим, можна навіть "обдурити" хворобу. Для цього треба зробити щеплення протягом перших 72 годин після контакту. Чим швидше — тим краще.

2. Які перші симптоми кору?

Вони дуже подібні до грипу. Висока температура, кашель, нежить, біль в очах і сльозотеча. Характерне висипання з’являється лише на 4-5-й день хвороби.

3. Чим страшний кір для дітей?

Кір сам по собі — дуже неприємне захворювання. Крім того, у хвороби є небезпечні ускладнення — запалення легенів та енцефаліт. Наскільки мені відомо, шість смертей в Україні від кору — саме через запалення легенів. При цьому ліків від кору не існує. Тож лише лікар може оцінити стан хворого та порадити лікування чи госпіталізацію.

Немає коментарів:

Дописати коментар