555

Раді вітати Вас на блозі 9-Б класу та бажаємо вам гарного настрою :)

четвер, грудня 12, 2019

Міжнародний день нейтралітету

Святкування Міжнародного дня нейтралітету проводиться в другій декаді грудня. Свято встановлене резолюцією Генеральної Асамблеї ООН у 2017 році. В цей День мають проводити освітні заходи на підвищення обізнаності громадськості в області нейтралітету.У кожному конкретному суспільстві політика формування понять і закріплення стереотипів унікальна.
Вона знаходиться в прямій залежності від амбіцій та прагнень людей, зацікавлених в збереженні і поліпшенні свого поточного положення. Здавалося б, така суть прогресу і розвитку, але що робити, якщо в процесі збереження і поліпшення становища однієї групи людей починають страждати інтереси інших груп? Починається конфлікт, кульмінацією якого дуже часто стає війна. Як уникнути втягування в неї третьої сторони?
Нейтралітет. Він часто розглядається як практичне філософське поняття, пов’язане з відсутністю зацікавленості в участі в конфліктах, коли третя сторона абстрагується від конфлікту інтересів інших сторін, бере на себе зобов’язання рівнозначної неучасті в конфлікті по відношенню до будь-яких його сторін. Це по суті негативне поняття, і раніше воно розглядалася як недолік характеру, відхід від необхідності мислити і діяти, на відміну від сучасної тенденції поваги до нейтралітету як до чесноти.

Немає коментарів:

Дописати коментар